VSSM

voor Verbinding en Acceptatie

Code Rood, ORANJE EN geel???

Code Rood, ORANJE EN geel???

Afgelopen weekend werd op zondag code oranje voor de weersomstandigheden afgegeven en het dringende advies om niet de weg op te gaan. Maar ja, een van onze groepen had een bijeenkomst en wat doe je dan? De coördinatoren/medewerkers zijn toch de weg op gegaan en het was eigenlijk onverantwoord. Er kwamen vier gasten opdagen. Evenals vorig jaar heeft dit ons als bestuur aan het denken gezet. Het doorgaan van de activiteiten hebben wij als een grote prioriteit maar niet ten koste van alles. De coördinatoren en medewerkers moeten geen onverantwoorde risico’s lopen. Omdat het beleid tot nu toe niet echt duidelijk was willen wij de volgende spelregels stellen.

Bij code ROOD in de regio waar deze wordt afgegeven gaat een bijeenkomst in die regio NIET door.
Als bestuur vinden wij het niet verantwoord mensen risico te laten lopen. Wij beseffen dat vaak achteraf pas vast te stellen is of een code rood inderdaad een onverantwoorde situatie met zich mee heeft gebracht en dat er altijd bezoekers zullen zijn die achteraf kritiek op het besluit hebben, maar wij willen niet gokken met de gezondheid van coördinatoren en medewerkers.

Bij code ORANJE, is het aan de coördinatoren of de bijeenkomst door gaat of niet. Van belang is wel dat de bezoekers van deze mogelijkheid op de hoogte zijn dus op de website zal duidelijk gemaakt worden dat bij code oranje, mogelijk een bijeenkomst niet door gaat en men geadviseerd worden om op Fetlife én onze website te kijken. De coördinator is, als hij besluit om een bijeenkomst niet door te laten gaan, uiteraard verplicht dit via de website en Fetlife zo snel mogelijk te communiceren. Wat de website aangaat, geef het door aan beide webmasters en aan de voorzitter zodat zij hun best kunnen doen dit snel op de website te vermelden. Ook webmasters zijn vrijwilligers die niet altijd bereikbaar zijn, dus “waterdicht” is deze oplossing niet, vandaar de dringende vraag of je als coördinator het in elk geval zelf ook op Fetlife kan plaatsen. Uiteraard is er een mogelijkheid dat code ORANJE erg kort voor de bijeenkomst wordt afgegeven zodat bezoekers mogelijk niet tijdig op de hoogte gesteld kunnen worden van het eventueel niet doorgaan van een bijeenkomst. Ook dan hecht het bestuur er aan dat coördinatoren en medewerkers géén onverantwoorde risico’s nemen en dat van de bezoekers ook een gezond verstand verwacht mag worden. Eventuele klachten kunnen bezoekers uiteraard bij het bestuur neerleggen maar bij de beoordeling daarvan zal het bestuur altijd uit gaan van de situatie van het moment waarop de beslissing is genomen en niet van de ervaring achteraf.

Bij code GEEL gaat het bestuur ervan uit dat de bijeenkomsten in principe doorgaan maar onverantwoorde risico’s moeten niet genomen worden.

In principe staat het bestuur altijd achter de beslissing van de betreffende coördinator. Deze heeft mandaat om zelfstandig een risico af te wegen en daarop een besluit te nemen. Wanneer bezoekers het achteraf niet eens zijn met het genomen besluit, dan handelt het bestuur dit af.

vssm logo

Kinky Warehouse Sale

3 juni 2018 Kinky warehouse Sale Zwanendingel 9, 3136 GZ , Vlaardingen

Sittart 3 juni gaat niet door

Helaas hebben wij i.v.m. de KWS op 3 juni geen coördinatoren beschikbaar om de AG Sittard voor de VSSM door te laten gaan. Op zich is de accommodatie wel open maar dan onder de condities van de eigenaar. Er zal dus geen korting aan VSSM leden verstrekt worden

SOA poli online:

Consensual Deviance