50 jaar VSSM

voor verbinding en acceptatie

Van het Bestuur

Terugblik 2014

vssm logo transparantWeer een jaar voorbij.
Het jaar 2014 ligt weer achter ons en een nieuwe jaar is begonnen.
Er is weer veel gebeurd, niet alleen in persoonlijk opzicht maar ook het wel en wee van onze vereniging heeft stormachtige momenten gekend. Op persoonlijk vlak zijn er leden die het zwaar hebben. Gezondheid is een groot goed en blijkt ook soms zo kwetsbaar te zijn en wat is aandacht en steun van anderen dan belangrijk!

 

Momenteel zijn er groepen die goed draaien en groepen die moesten stoppen vanwege accommodatieproblemen. Het is en blijft moeilijk om geschikte en betaalbare locaties te vinden. Betaalbaar zijn is van belang om onze activiteiten voor alle lagen van de bevolking bereikbaar te houden, immers onze vereniging is juist opgezet om onze leefwijze en spel voor iedereen toegankelijk te maken en houden. Verhogingen van de kosten van het lidmaatschap of die van de bijdragen per avond, ook voor leden, is iets dat wij als vereniging liever niet willen. Soms is er niet aan te ontkomen maar in deze economisch lastige tijd proberen wij, voor zover mogelijk, met creativiteit een oplossing te vinden. Een van de stappen hierin was het besluit van de ALV om de Kerfstok voortaan nog maar een keer per jaar op papier uit te brengen en vier keer digitaal. Dit spaart kosten, zeker op de wat langere termijn maar het vraagt ook van enkele mensen heel veel inzet en werk maar het resultaat mag er zijn. Met de mogelijkheden die het webteam nu aan het ontwikkelen is kunnen wij hopelijk is 2015 nog een betere digitale Kerfstok uitbrengen. Technisch is er steeds meer mogelijk maar….. het aanleveren van teksten en foto’s door leden, daar stokt het nogal eens. Zonder materiaal is een Kerfstok niet te vullen. In de naaste toekomst kunnen dat ook korte filmpjes zijn die in de digitale Kerfstok geplaatst kunnen worden dus ga daar eens mee experimenteren, een leuk tijdverdrijf dat onze vereniging weer wat meer in de spotlights van het BDSM-wereldje plaatst!
Het komend jaar is weer een lustrum, onze vereniging bestaat dan 45 jaar. Wij willen dat niet echt vieren maar wat sparen om over 5 jaar een groot half-eeuw feest te vieren.
Misschien zijn daar de komende tijd wat ideeën voor te ontwikkelen. Heb je suggesties? Laat het weten! Als wij er wat moois van willen maken zullen wij geld moeten gaan reserveren, mensen moeten zoeken die er de schouders onder willen zetten en ideeën kunnen uitwerken.
Kortom, wij zijn een vereniging met toekomst. Soms moeten wij oproeien tegen vooroordelen maar als mensen de moeite nemen zich in ons te verdiepen zullen ze net als een onderzoeker van het ministerie concludeerde ontdekken dat de VSSM een vereniging is die de veiligheid voor mensen die de BDSM beoefenen sterk bevordert. Hopelijk komt deze uitspraak ook in zijn rapport aan de orde. De VSSM verdient erkenning en dat is iets waaraan wij willen werken.
Als bestuur wensen wij iedereen een heel gezond en mooi jaar toe.
Groeten,
Ruud

vssm logo

SOA poli online:

Consensual Deviance

Stringzz | de nieuwe BDSM-app voor Android

Advertenties

De VSSM heeft geen inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de advertenties en de VSSM aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de producten